Stichting Specsavers Steunt

Onze familiewaarden houden we in ere. Een goed voorbeeld hiervan is betrokkenheid , niet alleen intern binnen Specsavers, maar ook bij de lokale gemeenschap - in de directe omgeving van onze winkels. Daarom leveren wij graag een bijdrage aan het goede werk van liefdadigheidsinstellingen die de lokale samenleving ten goede komen. En dat doen we met Stichting Specsavers Steunt.

Alle winkels van Specsavers dragen financieel een steentje bij. Ze geven per klant die een montuur of hoortoestel koopt, een vast bedrag aan de Stichting. Aan het einde van het spaarjaar maken alle winkels de gesteunde doelen blij met een mooie donatie. Als een klant een bril of hoortoestel bij een van onze winkels koopt, steunt hij dus automatisch een doel bij hem in de buurt!

De stichting keerde in de afgelopen zeven jaar een totaal geldbedrag uit van ruim dan 2,5 miljoen euro dat volledig ten goede is gekomen aan ruim 1500 lokale doelen in Nederland.

Bezoek onze website

De afgelopen jaren zijn voor veel mensen financieel zwaar geweest, en lokale organisaties die het vooral van donaties moet hebben, merken dit vaak als een van de eersten. Met onze winkels hebben wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid om te weten wat er leeft op lokaal niveau en waar mogelijk een helpende hand te bieden. Tevens sluit deze lokale betrokkenheid naadloos aan op de waarden die we als familiebedrijf willen uitdragen. Terugkijkend op vijf jaar Stichting Specsavers Steunt hebben we prachtige dingen weten te realiseren. Denk aan geld voor 100 extra overnachtingen voor ouders van zieke kinderen in het Ronald McDonaldhuis in Maastricht, ruim 200 extra voedselpakketten en dagjes uit voor de Voedselbank in Den Haag en diverse nieuwe zorgartikelen voor Hospice Nijkerk. Daar zijn we ontzettend trots op!
Julie Perkins, oprichter Stichting Specsavers Steunt
Het is geweldig om vogels een tweede kans te geven. Maar we betekenen zoveel meer, bijvoorbeeld voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking die hier werken of eenzame ouderen in de buurt. Zonder steun redden we het echt niet. Daarom waren we zo blij met de donatie van Stichting Specsavers Steunt
Erik Bruining, Vogelopvangcentrum Midden-Nederland