Partnerschap

De wereldwijde groei van Specsavers is grotendeels te danken aan ons partnerschap. Hoewel Doug en Mary Perkins in 1987 niet konden voorspellen hoe succesvol Specsavers zou zijn, geloofden zij heilig in hun innovatieve idee om de optiekmarkt wakker te schudden: een bedrijf dat lokale partners/winkeleigenaren uitzonderlijk goede ondersteuning biedt, met een sterke klantgerichtheid, aantrekkelijke prijs en de allerbeste kwaliteit.

Een sterke combinatie
Het business concept is gebaseerd op een joint venture partnerschap. Vaak staan een optiek-, retail- en audicienpartner samen aan het roer van een Specsavers-winkel. Zij zijn dus ondernemer en deels eigenaar, samen met Specsavers. Een sterke combinatie van managementervaring en vakinhoudelijke kennis op het gebied van optiek en horen, met een duidelijke taakverdeling en daarnaast ondersteuning op bijvoorbeeld marketing en inkoopgebied vanuit het servicekantoor. Betrokkenheid en een gedeelde passie staan aan de basis van deze samenwerking.

Iedereen heeft zijn eigen specialiteit in de winkel en dat komt de klant ten goede. Door dit partnerschap staat ons concept als een huis en kunnen we ons richten op het allerbelangrijkste, namelijk het bieden van de beste oog- en hoorzorg  aan klanten
Peter Blokpoel, retailmanager Specsavers Zwolle

Samenwerkingen
Ons partnerschap komt niet alleen tot uiting in de winkels, maar ook in de samenwerkingen die wij aangaan met externe partijen. Omdat steeds meer Nederlanders te maken krijgen met slechtziendheid en blindheid, hebben  wij ons samen met het Oogfonds hard gemaakt voor kwalitatieve oogzorg en het voorkomen van vermijdbaar zichtverlies. 

Lokale betrokkenheid
Als familiebedrijf vinden we een aantal waarden erg belangrijk, zoals betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Niet alleen binnen ons bedrijf en bij onze medewerkers, maar ook binnen de samenleving waarvan we deel uitmaken. Daarom is in 2010 Stichting Specsavers Steunt opgericht waarbij onze winkels lokale doelen in hun omgeving steunen. Per verkocht montuur en hoortoestel sparen onze winkels een vast bedrag.