Ik wil je iets laten zien...

Nieuwe muurschildering in Breda met dubbele betekenis

Ik wil je iets laten zien....

Prachtige natuur, een woeste zee, de lach van een kind, de snuit van je trouwe viervoeter of mooie kunst om bij weg te dromen. Daar kunnen we allemaal van genieten dankzij onze ogen. Met het prachtige kunstwerk van Marcus Debie in Breda wil Specsavers je ogen prikkelen. En je ervan bewust maken je ogen niet voor lief te nemen. Goed zicht is namelijk niet altijd vanzelfsprekend. Benieuwd naar de gedachten achter dit kunstwerk? Bekijk de video en maak kennis met de kunstenaar.

Specsavers artwall Spoorstraat Breda 06102023-3394

Oogverblindende kunst

Met deze muurschildering wil Specsavers meer aandacht vragen voor  je ogen. Wat is nu een betere trigger om je bewust te maken van je ogen dan kunst. Het mooie van deze oogverblindende mural is dat de indringende blik van de ogen gecombineerd is met de geschiedenis van Breda. De basis van de mural is namelijk een patroon van de oogtegel uit het voormalige kasteel van Breda, maar dan uitvergroot waardoor je een abstractie krijgt van een grafisch lijnenspel. Deze vormen worden afgewisseld met verschillende ogen. 

 

Open je ogen

Zicht is een van onze belangrijkste zintuigen. En daarom is het belangrijk om er alles aan te doen om je zicht te beschermen en te behouden. Zo kun je van de mooie muurschildering in Breda blijven genieten. Maar na verloop van tijd kan jouw zicht veranderen, zelfs zonder dat je dit merkt. Uit onderzoek onder ruim duizend Nederlanders blijkt dat een derde niet weet hoe belangrijk het is om na je veertigste de gezondheid van je ogen te laten controleren. Het risico van een oogaandoening stijgt ook nog eens vanaf 40 jaar. Het verraderlijke aan een oogaandoening is dat deze zich onopgemerkt kan ontwikkelen, met soms geen of slechts wat vage klachten voor een lange periode. Sluipenderwijs tast de aandoening het zicht aan. Het advies is om eigenlijk iedere twee jaar je ogen te laten controleren, of het nu gaat om een sterktemeting of een ooggezondheidsonderzoek,  en dat doet zo’n veertig procent van de veertigplussers in Nederland niet. Wist je dat je ook de gezondheid van je ogen kunt laten controleren? Meer weten over het verschil, lees het hier.

 

Over de kunstenaar

Marcus Debie, ook bekend als GOMAD, is een Nederlandse kunstenaar en staat bekend om zijn post-graffiti, street art muurschilderingen en urban art schilderijen die over de hele wereld te bewonderen zijn. Tijdens zijn opleiding aan de School of Arts in Sittard ontwikkelde Marcus een grote interesse in realisme, surrealisme en werd beïnvloed door werk van de oude Nederlandse meesters. Dit alles is vandaag de dag terug te vinden in zijn werk. Hij wordt geïnspireerd door en werkt graag met ogen, gezichten, handen en de natuur, wat resulteert in een sterke compositie.

Ben je benieuwd welke muurschilderingen er nog meer van andere kunstenaars in Breda te bewonderen zijn? Bekijk de website van Blind Walls.

Meer weten? 
Voor het maken van een afspraak voor een oogmeting, inclusief eventueel het ooggezondheidsonderzoek, klik hier.