Huizen ,
06
oktober
2015
|
16:55
Europe/Amsterdam

23-jarige Shanou Kraaijkamp is dé Ware Held van Nederland

Samenvatting

Shanou Kraaijkamp uit Bussum is ook in haar vrije tijd druk in de weer om de wereld een stukje mooier te maken door zich in te zetten voor dieren en jongeren. Daarom is zij dé winnaar van de Ware Helden-verkiezing waarmee Stichting Specsavers Steunt vrijwilligers van Nederland in het zonnetje zet. De 23-jarige mag gaan genieten van een welverdiende vakantie. Want naast de eretitel Ware Held van Nederland krijgt zij een reischeque ter waarde van 1.500 euro.

Shanou is blij verrast wanneer Nikki Hoevenaars van Stichting Specsavers Steunt haar vertelt dat zij dé Ware Held van Nederland is.

Ik was opgegeven door mijn moeder waarmee ik ook vrijwilligerswerk doe bij de Sinterklaasbank in Bussum. Maar ik had nooit verwacht dat de jury mijn verhaal zo inspirerend zou vinden. Wat gaaf!
Shanou Kraaijkamp

Shanou zit niet stil. Zo rijdt ze naast haar werk bij de politie het hele land door om spullen te verzamelen ter ondersteuning van asiels in het buitenland. Niet alleen dieren kunnen op haar rekenen, ook weet zij als geen ander hoe ze het beste in kwetsbare jongeren naar boven kan halen. Ze begeleidt jongeren die zich willen inzetten voor de Sinterklaasbank.

Julie Perkins, country director van Specsavers Nederland vindt dat vrijwilligers van goede doelen een extra pluim verdienen.

Zij zijn de ware helden van Nederland, die vaak al hun vrije tijd opgeven om anderen te helpen. Ook kleine lokale doelen kunnen niet zonder de hulp van deze vrijwilligers. Zij maken echt het verschil in hun lokale buurt en zijn ontzettend betrokken. Het is fantastisch om te zien dat Shanou zich op zo’n jonge leeftijd al op verschillende manieren inzet voor de samenleving. Zij is echt een voorbeeld voor anderen en daarom is zij volgens ons de onbetwiste winnaar
Julie Perkins, Country Director Specsavers

Nog twaalf Helden
Via www.specsavers.nl/warehelden kon iedereen tot maandagochtend 5 oktober stemmen op de favoriete vrijwilligers. Naast de landelijke winnaar maakte Stichting Specsavers Steunt vandaag ook de Ware Held per provincie bekend. Zij ontvangen elk een cadeaubon ter waarde van 100 euro.