100% gediplomeerd

Met uw ogen en oren moet u uiterst zorgvuldig omgaan, het zijn immers belangrijke zintuigen. Dit vinden wij bij Specsavers ook. Daarom worden bij Specsavers alle oog- en hoormetingen gedaan door 100% gediplomeerde opticiens en audiciens. Maar wat houdt dit in?

Gediplomeerde opticiens
Onze opticiens of optometristen hebben een afgeronde optiekopleiding aan een overheidserkend MBO- of HBO-instituut. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Het beroep opticien is in Nederland namelijk niet gereguleerd door de overheid, wat betekent dat iedereen het uit mag oefenen en zich opticien mag noemen. Wij maken ons al jaren hard voor kwaliteitsoogzorg. Bij onze winkels worden oogonderzoeken alleen verricht door opticiens met een overheidserkend diploma. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de NUVO, de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven, en bezitten wij het NUVO-keurmerk. Deze branchevereniging maakt zich hard voor de kwaliteit van de optiekbranche. Wij vinden dit een goed streven en staan achter dit kwaliteitskeurmerk. U heeft op deze manier de zekerheid dat wij aan de NUVO-vereisten voldoen en dat wij de best denkbare oogzorg leveren.

Gediplomeerde audiciens
Specsavers biedt professionele en kwalitatief hoogwaardige hoorzorg, er werken enkel volledig gediplomeerde en StAr-geregistreerde triage audiciens. Specsavers audiciens hebben een gedegen opleiding gevolgd aan een onafhankelijk, door de overheid erkend opleidingsinstituut. Daarnaast zijn alle audiciens én Specsavers als bedrijf StAr geregistreerd. StAr, de Stichting Audicienregister, bewaakt de kwaliteit van de vakopleiding tot audicien en biedt bij- en nascholing. Dit keurmerk garandeert u dat Specsavers kwaliteit levert.